De horeca
raakt iedereen

Smaakvol Gebaar is een online initiatief dat de horecasector een welverdiend duwtje in de rug geeft. Via onze website kunnen klanten hun favoriete horeca-uitbater ondersteunen met een waardebon van 20, 50 of 100 euro. Bij een tweede bezoek krijgen ze 20% van het bedrag terug. Een win-win, voor de uitbater van het café of restaurant én voor trouwe klanten.

smaakvolgebaar.be

Hoe werkt het?

Stel, je koopt een waardebon van 50 euro. Die ontvang je onmiddellijk en verzilver je vanaf 15 januari. Wanneer je binnen het jaar een tweede bezoek brengt aan dezelfde horecazaak, ontvang je een korting van 10 euro bij een nieuwe besteding van minstens 50 euro.

De waardebon inruilen bij de handelaar gebeurt via de smartphone van de klant, op een eenvoudige en veilige manier. De korting voor de klant bedraagt maximaal 10% van de rekening over twee bezoeken. Zo blijft komen eten altijd een faire deal voor de uitbater.

Onmiddellijk extra cash

Mensen kopen online een bon van 20, 50 of 100 euro voor hun favoriete café of restaurant. De uitbater ontvangt het geld meteen.

Klanten komen 2 keer langs

Vanaf 15 januari kunnen mensen de waardebon gebruiken. Wie daarna een tweede keer langsgaat, verdient 20% terug.

Minstens 100 euro omzet

Bij aankoop van een bon van 50 euro boekt een horecazaak minstens 100 euro omzet (voor max. 10% korting over 2 bezoeken).

Wat levert de actie op?

Meer financiële ademruimte
Een optimistisch perspectief
Een boost voor de lokale economie

Na de crisis gaan klanten minstens twee keer langs bij hun favoriete horecazaak. Handelaars rijven zo minstens 100 euro extra omzet binnen, in ruil voor een korting van max. 10%.

Alleen voor horecazaken?

Ja. Voorlopig. Omdat zij het meest getroffen worden. En omdat de wil bij mensen om hen te steunen het grootst is. Daarna volgen ook modewinkels.

Word Sponsor

Wat is een stad of gemeente zonder restaurants, cafés, bars of lokale modewinkels? Juist, een doodsaaie boel. Dat laten we niet gebeuren.

Daarom vragen we aan jouw stad of gemeente om de korting van de handelaar te sponsoren, tot een bepaald budget. Een investering in de economie die zichzelf terugverdient.

Door 20% extra koopwaarde te sponsoren voor de klant, compenseer je de korting voor de handelaar. Bonnen van 50 euro leveren zo minstens 110 euro op voor de uitbater.

€ 50.000

47.000 euro naar korting,
3.000 euro naar initiatief

€ 100.000

95.000 euro naar korting,
5.000 euro naar initiatief

€ 200.000

195.000 euro naar korting,
5.000 euro naar initiatief

Kies uit een van deze 3 sponsorpakketten

Sponsorgelden worden op een aparte rekening gezet. Wanneer er een bon wordt verkocht, storten wij de extra koopwaarde automatisch en onmiddellijk door naar de handelaar. Mensen kunnen max. 1 bon kopen van €20, €50 en €100. Zowel café’s, bars als restaurants profiteren mee.

Waarom gaat een (klein) deel naar het initiatief?

Deelnemen is voor handelaars volledig gratis. En dat willen we ook zo houden. Toch kost elke geregistreerde handelaar ongeveer 65 euro aan Smaakvol Gebaar. Dit vooral om via onze juridische partner binnen de 12 uur te verifiëren of elke deelnemer effectief een handelszaak is.

Steun mee de horeca
in jouw stad of gemeente

Wanneer de sterkste schouders de grootste lasten dragen, kan ook de horecasector deze ongeziene crisis doorstaan. Sta op met je stad of gemeente en maak mee het verschil. Heb je nog vragen? Of wil je meer praktische info?

Join een van onze videocalls, elke werkdag om 11u30, 13u30 en 15u30. Laat ons via e-mail weten welk tijdstip voor jou werkt en we sturen je een invite.